Afsluiting scoutsjaar 2017-2018

Na een schitterend kamp is de wei in Bree terug volledig verlaten. De leiding geniet van wat welverdiende rust. We willen graag alle leden bedanken voor het geweldige kamp. Jammer genoeg is er een tijd van komen en gaan. Dit jaar verlaten César, Emiel en Laurent jammer genoeg onze leidingsploeg. We willen hen graag bedanken voor de jarenlange inzet voor onze scouts.

De bagage van de oudste takken kan vanavond tussen 20u00 en 20u30 afgehaald worden aan het lokaal.

Op zaterdag 8 september start het nieuwe scoutsjaar dat alweer gevuld zal zijn met tal van activiteiten.

Tot dan!

1 Aug 2018 - 13:06 - 0 reacties

Bree 2018 loopt jammer genoeg ten einde. Zonet hebben de jongverkenners en verkenners als laatste het kampterrein verlaten. We verwachten alle takken terug aan het lokaal rond 6 uur

30 Jul 2018 - 15:35 - 0 reacties

Springkastelendag (laatste scoutsactiviteit 2017 - 2018)

Beste leden en ouders,

Zoals elk jaar sluiten we dit jaar ook weer in stijl af. Normaal doen we dit op verplaatsing maar dit jaar toveren we ons terrein om naar een heus springkastelenfestijn in samenwerking met Ven Events. Sprinkastelen, obstakelparcours, noem maar op... U vindt het zaterdagnamiddag allemaal terug op onze scoutsterreinen.

Wat moet uw zoon meenemen:

- 5€ (in een enveloppe met naam erop)
- superveel goesting om te springen en te ravotten

Zoals altijd: afspraak op zaterdag van 14u tot 17u.

Stevige linker,

17 May 2018 - 17:55 - 9 reacties

Kamp Bree 2018

nieuwsfotoBeste leden en ouders

Wederom sluiten we bijna een fantastisch scoutsjaar af. Het was weer een jaar vol plezier en avontuur. Maar een scoutsjaar is natuurlijk niet volledig zonder een kamp. Dit jaar gaan we op queeste in Bree, samen met Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Maak je al maar klaar voor knotsgekke tochten vol met ridders, magie en verschrikkelijke wezens!

Alle informatie omtrent het kamp kan u vinden in de kampkadee. Als u hierbij nog vragen heeft, kan u altijd de takkenleiding of ons, Jeroen en Anton, een berichtje nalaten.

Wij hebben er alvast enorm veel goesting in en kunnen al niet wachten om honderd kleine en grote ridders te verwelkomen op de kampwei in Bree.

Tot dan!

Stevige linker
De leidingsploeg
Jeroen & AntonX Bree 2018 Kampkadee ()

23 Apr 2018 - 21:23 - 0 reacties

Fiscaal attest kamp Manhay 2017

Beste ouders,

Hier vindt u het fiscaal attest vanuit de gemeente Mol voor het afgelopen kamp in Manhay (juli 2017). Dit attest behoort tot het belastingjaar 2017 (aanslagjaar 2018) en geldt als bewijs voor de fiscale aftrek van jeugdwerkinitiatieven voor kinderen onder 12 jaar. Dit kan u indien u dat wenst, meenemen naar de scouts en laten handtekenen door de groepsploeg.

Als u nog vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.

De groepsploeg
Anton en Jeroen
X Fiscaal attest kamp 2017 ()

22 Apr 2018 - 14:20 - 0 reacties

Geen scouts (6/4)

Ondanks het schitterende lenteweer is het zaterdag 6 april geen vergadering, want de leiding gaat een dag lang vergaderen over het kamp. Volgende week zaterdag is het wel weer gewoon vergadering om 2 uur. Tot dan!

6 Apr 2018 - 18:28 - 0 reacties

Kledinginzamelactie+GIGA-gemengd

Tussen maandag 19 en 26 maart zal er een witte kledingcontainer aan het geplaatst worden. Heeft u thuis nog een oud paar schoenen, een versleten broek of een gekrompen trui? Deze mogen allemaal gedeponeerd worden in deze witte container. Sterker nog, per kilogram ingezamelde textiel gaat er een bedrag naar de verkennerkas. Op die manier geraakt u dus niet alleen uw versleten kledij kwijt, maar steun je ook nog eens de kas van onze oudste leden. Twee vliegen in één klap als je het ons vraagt! Aarzel dus niet om al je versleten kledij te deponeren in de witte container voor het lokaal.

Na het overweldigende succes vindt ook dit jaar GIGA-gemengd plaats aan het scoutslokaal. Er zal dus door de leiding een gigantisch gezamenlijk spel georganiseerd worden met de Gidsen.

Tot zaterdag!

De leiding

21 Mar 2018 - 20:05 - 18 reacties

Eetfestijn 18 maart

De leiding van de Scouts Sint-Pieter Mol-Centrum nodigt u graag uit op het jaarlijkse eetfestijn. Op 18 maart verwelkomen we u graag in de feestzaal van de Rozenberg (Robianozaal) tussen 12h00 en 14h00.
Kom gezellig tafelen, sla een babbeltje met de leiding en geniet van de foto's van het scoutskamp in Manhay.

X Brief eetfestijn 2018 ()

bewerkt door Anton Peeters
5 Mar 2018 - 11:52 - 0 reacties

Kadee semester 2 1718

Beste ouders en leden

Allereerst willen we u namens de ganse leidingsploeg een fantastisch 2018 toewensen. Met de komst van het nieuwe jaar komt er een einde aan onze winterslaap. Om het jaar goed te beginnen, starten we met een filmavond, georganiseerd door de jeugdraad. De week daarna (20 januari) maken we de schaatsbaan onveilig. Meer info vindt u in bijgevoegde kadee, waar u meer informatie over de takplanning kan vinden. Neem ook elke week een kijkje op de site om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen. De avonturen van zoonlief kan u volgens op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/ScoutsSintPieterMol/)

Tot zaterdag!
De leidingsploeg

X Kadee 2de semester 2017_2018 ()

bewerkt door Anton Peeters
8 Jan 2018 - 17:20 - 0 reacties

Verloren voorwerpen kamp Manhay

Deze zaterdag zijn het terug scouts van twee tot vijf. Er zijn nog steeds heel wat verloren voorwerpen van het voorbije kamp. Op zaterdag worden deze uitgestald in het kapoenenlokaal. Aarzel dus niet om zaterdag na de vergadering een kijkje te komen nemen of er nog spullen van zoonlief tussen zitten!

27 Oct 2017 - 14:37 - 0 reacties